Vandpolo: U13 millimeter fra ny guldtriumf

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på google
Del på email

U13-vandpolo-holdet fra JGI Swim var lørdag millimeter fra at gentage den forrygende guldtriumf fra 2014, hvor netop U13-årgangen overraskede alle og vandt ungdomsmesterskaberne.

I år havde holdet hjemmebane i Jyllinge Svømmehal og stillede op sammen med spillere fra Kastrup-klubben KVIK. Ambitionen var en slutplacering i top 3, havde træner Kim Dyresberg udtalt inden kampen – men holdet skulle, ville det vise sig, præstere noget bedre.

Første puljekamp blev vundet stort, mens den anden blev tabt til ærkerivalerne med 13-6. Næste kamp stod mod vinderen af den anden pulje ved stævnet, Frem fra Odense, og dét blev lidt af en gyser. Med en periode tilbage ud af de fire, der spilles, var KVIK/Jyllinge bagud 4-6, men sidste periode blev vundet af det lokale hold med 3-0 med to af målene scoret indenfor de sidste to minutter.

Det betød en finaleplads – og altså en bedre placering end ’blot’ top 3. Modstanderen var, igen, ærkerivalerne fra Slagelse og finalekampen blev en noget andet og mere jævnbyrdig forestilling end den første kamp mellem de to.

Den ordinære spilletid endte 10-10, så kampen måtte ud i to gange tre minutters overtid. Den blev 11-11 og så 12-12, inden Slagelse fem sekunder før tid trak det længste strå med scoringen til slutresultatet 13-12.

KVIK/Jyllinges U13-spillere var naturligvis skuffede, men kan være umådeligt stolte af sig selv efter de flotte og overraskende sølvmedaljer.

Jyllinge har tidligere på sæsonen vundet DM-sølv med både U15 og U17.

Hvad er vandpolo?

Vandpolo er et spil der minder om håndbold men spilles i en svømmehal. Bolden flyder på vandet, og spillet foregår over vandet. Der spilles fire perioder med effektiv spilletid – så tiden stoppes ved spilstop. Der er syv spillere i vandet fra hvert hold. Vandpolo er en af de ældste olympiske discipliner.

I Jyllinge kan man i år fejre 15 års jubilæum med vandpolo. Der spilles i alle aldre – fra ca. otte år til 65.

Er du interesseret så check JGI-Swim.dk.

Det sker

Rekordflot Stafet for Livet

Lørdag 29. og søndag 30. maj blev det løbet Stafet for Livet over hele landet. I Jyllinge dannede hallerne rammen om JGI’s